Хүйтэн гоймон

mi-lanh-han-quoc-li-ki-va-hap-dan

Зурган дээр харагдаж буй энэхүү хоолыг хүйтэн гоймон гэдэг бөгөөд зуны цагт Солонгос хүмүүсийн идэх дуртай хоолнуудын нэг юм.

Хүйтэн гоймон нь хүйтэн устай гоймон болон бибим гоймон /хуурай/ гэж 2 төрөл байдаг. Хүйтэн устай гоймон нь махны шөлөөр хийдэг бол бибим гоймон нь халуун ногоогоор хийсэн байдаг. Энэ 2 төрлийн ялгаа нь гэвэл бибим гоймон нь амтат төмс болон төмсөөр хийдэг ба сагдайн нунтагаар хийвэл хугацаа их ордог. Та бүхэнд энэхүү хоолыг амталж үзэхийг санал болгож байна.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s